Drie Brugse kunstenaars drukken eigentijdse stempel op Brugge

Jeremiah Persyn (Jamz), Stefaan De Croock (Strook) en Stan Slabbinck (STSJASTA) brengen de rijke Brugse geschiedenis tot leven. Legendes en oude verhalen worden in een nieuwe vorm gegoten en verbinden oud en nieuw in de stad. Legendz brengt op enkele locaties in de stad een verhaal. Een verhaal dat jongeren aantrekt door de hedendaagse vormgeving en de ouderen doet 'herinneren'.

 

de6d7516-1958-11e7-aa18-728b427b0670_original.jpg

Jeremiah Persyn

Bruggeling Jeremiah/Jamz/Jamezon werkte jaren achter de schermen van verschillende commerciële bedrijven als art director, tekenaar, graficus en schilder. Van textiel, decor, storyboarding tot het maken van kinderboeken. Hij werkte jarenlang als tekenaar bij Balloon Media en startte onlangs samen met zijn vrouw Sarah Van Dale een multi-Media-creatief bedrijf ‘Sarazon’ op. Sinds 1988 werkt Jamz met de spuitbus als middel om muren te beschilderen en ziet door zijn jarenlange ervaring een spuitbus als een borstel en omgekeerd. 

Stefaan De Croock

Deze ingeweken Bruggeling studeerde af aan Sint-Lucas in Gent. Hij is intussen 6 jaar fulltime bezig met het kunstproject Strook. In 2014 zette de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post zijn werk ‘Wood & Paint’ in de top 20 van meest invloedrijke muurschilderingen. Recent maakte hij een groot werk (50 m²)  tijdens ‘The Crystal Ship’ in Oostende met o.a. recuperatiehout van de Mercator. Hij stelt zijn werk recent ook tentoon op expo’s in de VS, Denemarken, Canada en Zweden. In oktober opent een nieuwe solotentoonstelling in Gent.

stadn.jpg

Stan Slabbinck 

Stan Slabbinck (alias STSJASTA) komt uit een artistiek nest en begon zijn artistieke loopbaan als graffitikunstenaar in de late jaren ‘80. Na zijn studies aan de Academie Brugge, Sint-Lucas en KASK Gent verdiepte hij zich in het creëren van mixed-media, sculpturen en muurschilderijen. Hij werkte geruime tijd voor de decorwereld, festivals en pretparken in binnen- en buitenland. Stan haalt zijn inspiratie uit zowat alles, vaak maatschappij kritisch, altijd evoluerend waarbij het thema natuur versus mens vaak aan bod komt.